Tour de e-commerce vol. 7: Kde jsem (ne)byl a kam vyrazit do léta

Marketing > Tour de e-commerce vol. 7: Kde jsem (ne)byl a kam vyrazit do léta

Jak to vypadalo od ledna do března a co nás čeká do začátku léta? Tyhle moje formáty článků už znáte, píšu je pro přehled, abyste věděli, jaké akce dávají smysl, nebo kam se vyplatí jít. To vše se tady dozvíte a na konci najdete taky tipy na akce, kam v následujících 3 měsících určitě vyrazit. 

Suchý leden

V lednu jsem začal velmi zlehka, vracel jsem se totiž z našeho cestování po Thajsku. Mimo e-commerce akcí píšu totiž i o našem cestování. Věděli jste to? 

Vlastně jsem v lednu ani jednu akci nenavštívil, ale za zmínku určitě stojí E-mail Restart, který pořádá Taste. I o něm se dočtete na mém webu. Zvláštní co, když jsem tam nebyl? No jo, jsem všude, i když tam nejsem. Mám na to lidi.

Každopádně konec ledna a začátek února se nesl ve znamení nového projektu Reels Talk byAndré, který jsem začal se svým týmem připravovat už na konci minulého roku. V tuhle chvíli si můžete pustit už 4 rozhovory, a to s Tomášem Bzirským, Tinem Hrnčiárem, Alexem Gritsayevem a Daliborem Cicmanem. Na mém YouTube kanále najdete prvních 10 minut a pokud je chcete vidět kompletní, musíte zavítat na mé Herohero. Případně se nalaďte upoutávkami na Instagramu, kde jsou ty nejzásadnější informace, které dle nás zazněly. 

Našlapaný únor po celé ČR

Teď ale zpátky k eventům. Začátkem února jsem byl na nové akci ECOMMERCE PRAGUE, která se zaměřuje primárně na expanzi. Musím říct, že první ročník se vyvedl. Bude další? Těžko říct! 

Týden potom jsem vyrazil na další ze série ShopMasters, které pořádá Ecomail, Heureka, Shoptet a Zásilkovna. Tentokrát tématem byla retence zákazníků. Zajímavé přednášky, ještě zajímavější jména na mastermindech a o networkingu do rána nemluvě. Pokud navštěvujete eventy kvůli obsahu i networkingu, tak byste ShopMasters určitě neměli vynechat. 

Další týden se všichni markeťáci přesunuli do Brna, teda ne úplně všichni, ale více než 1 000 se jich tam sešlo. Marketing Festival byl natolik boží, že se o něm dočtete na mém blogu. Taky si můžete pustit vlog z natáčení Reels Talku s Daliborem Cicmanem a střípkama z Marketing Festivalu. A taky už se ví, že příští rok se MKT Fest do Brna vrátí. Těšíte se? Já jo! 

Pomalu, ale jistě se blížím ke konci února, což jako už tradičně znamená Czech Online Expo. To jsem navštívil jen první den včetně afterparty. Až na pár organizačních drobností si myslím, že akci, kterou loni koupil Smartemailing, posunuli o trochu výš a dokázali, že COE tu s námi ještě bude. 

Už se pomalu, ale jistě připravuji na nejvýživnější networking aka Meet&Deal vol2. Jak ten dopadl? Naprosto skvěle! Takřka 200 lidí v eventovém prostoru Václavák22 networkuje baví se a jsou tam kvůli domlouvání dealů. Jak to dopadlo, opět jsem se rozepsal v reportu Meet&Deal vol2: Rekord účastníků, drinků a kolektivní příspěvek na dobrou věc.

Březnová pauzička

V březnu jsem si po Meet&Deal musel dát trochu oraz, ale za zmínku určitě stojí Marketingový Štvrtok v Košicích, kde tentokrát přednášel Patrik z Ecomailu, což domluvila moje maličkost. Taky musím zmínit E-commerce Day, který proběhl 23. 3., a stál za to.

Co bude dál a kde se určitě potkáme

Vezmeme to hezky popořadě.

4. 4. 2024 se vidíme na BaseLinker Expo určené pro e-shopy, e-commerce prodejce a distributory, které zajímá rozšíření prodejů na nové prodejní kanály. 

11. 4. 2024 je dle mého E-commerce kalendáře asi 5 akcí, od Mladé Česko od Forbes přes E-commerce Day Bratislava po 15. vyhlášení cen ShopRoku! Potkáme se tam? 

15. 5. 2024 se koná další ročník konference Reshoper. Ten propojí celou e-commerce komunitu od majitelů e-shopů po dodavatele e-commerce služeb. Nebude chybět ani poradenská zóna s dvacítkou profesionálů. 

23. 5. 2024 oslavíme 10. let Ecomailu. Sice už tam nejsem, ale jak zákazníkem, tak byznys partnerem stále jsem. 

28. 5. 2024 najdete mě a můj tým v Meet&Deal Lounge na akci GECOM CON, která se koná v Martinickém Paláci a přivítá až 1 500 účastníků. 

20. 6. 2024 nás čeká Creative Restart. Kdo pravidelně čte mé články, ví, že Restartům od Taste fandím. A tento ročník, který zkoumá na kreativitu z různých úhlů a její vztah k marketingu, si rozhodně nenechám ujít.

24. 6. 2024 se koná TOP 100 e-shopů by CzechCrunch. Sleduj E-commerce kalendář pro bližší info. 

25. 6. 2024 se společně naladíme na léto nejvýživnějším networkingem v ČR v podání Meet&Deal Summer Edition. Pak si konečně dáme letní pauzu! 

Ale nebojte, začátkem července přijdu s dalším reportem, kde si pak budete moc naplánovat i září, říjen a listopad! Tak zatím. 

Jsem online

Jsem offline

Cesta k nejrychlejšímu spojení vede tudy.

jajsem@andrekohout.cz

+420 777 774 263

IČO 06115764

 
André Kohout