Tour de e-commerce vol. 6: Kam stopro vyrazit v roce 2024?

Marketing > Tour de e-commerce vol. 6: Kam stopro vyrazit v roce 2024?

Loni to byl jeden z nejčtenějších článků, co na webu mám. Takže by byla chyba ho nenapsat znovu, nota bene když o e-commerce akce je takový zájem. Nejen, že neustále přibývá nových akcí, ale taky nástrojů, komunit a projektů kolem e-commerce. E-commerce kalendář jede necelý rok a od té doby se toho chytly minimálně 3 subjekty, které to využívají, ať už v rámci balíku služeb, nebo prostě jen chtějí konkurovat. 🙂 

Ochutnávka e-commerce akcí nově na mém webu

No, nebojte, nově totiž i u mě ty akce můžete vidět přímo na webu. Teda ne všechny, ale pár nejzajímavějších v následujících měsících ano. Zbytek a všechno stále zůstává v mém E-commerce kalendáři na Google a taky v pravidelných přehledech, které odběratelům chodí přímo do schránky.

Jaký byl rok 2023?

Než se podíváme na to, co nás čeká v roce 2024, pojďme si shrnout, jaký byl rok 2023. V mém E-commerce kalendáři jste mohli najít skoro 150 akcí, které zorganizovalo přibližně 70 pořadatelů. A já sám jsem se objevil na více než 50 z nich. Highlightem letošního roku pro mě byl samozřejmě Meet&Deal, ale nechyběl jsem ani na několika Restartech od Taste.cz, ShopMasters, Marketingovém štvrtku v Košicích a dalších eventech, o kterých si můžete přečíst na mém webu. Tam najdete detailní reporty.

Kam vyrazit v roce 2024

Ale pojďme k tomu, proč jsme vlastně tady. Tím jsou e-commerce akce v roce 2024. Jak to vypadá, kolik jich bude a kam se dle mého vyplatí vyrazit? Pojďme na to. 

Ač tady teda dost pravděpodobně v tu dobu nebudu, protože chceme utéct někdy v prosinci za teplem minimálně na měsíc – abych mohl napsat další cestopisy, že jo. Tak byste určitě neměli vynechat E-mail Restart, tentokrát už Ecomail není obsahovým garantem, ale jen partnerem. Ale i tak to bude určitě skvělá akce plná užitečných informací. To vlastně bývají všechny Restarty, které Taste pořádá. 

👉 Takže 24. 1. 2024 E-mail Restart v Lucerně

V únoru už chci být určitě zpátky, protože je několik akcí, které dle mého stojí za to. Začínají Marketingové Štvrtky, kterých bude letos ještě 7. Všechny se konají v Košicích a všechny v Tabačce. Poletíte taky? 

V ten samý den, kdy začínají Marketingové Štvrtky v Košicích, bude v Praze také 1. ročník nové konference Ecommerce Prague, kterou pořádá Shopsys. ECOMMERCE PRAGUE je pro e-shopaře, kterým je Česko malé, expandují do zahraničí nebo touží po mezinárodním úspěchu a potřebují ověřené informace.

Mimo to bude Marketing Festival od Jindry Fáborského, bude v Brně a bude to velký! Teda doufám, držím palce a těším se! Od 20. 2. do 22. 2.

Taky vám asi už můžu prozradit, že v únoru bude Shopmasters. Tentokrát ho má na starost Ecomail. Kdy a kde? 15.2 v budově Visionary v Praze!

Bude Meet&Deal vol2

Co by to bylo za přehled, kdyby tady neměl svojí akci, že? Meet&Deal vol2 se koná už 7. 3. 2024 v prostorech zvaných Václavák22. Věřte, máte se na co těšit! 

V březnu a dubnu je sice několik akcí, ale zatím jsem se nerozhodl, jestli na nějakou z nich vyrazím. Taky je potřeba počítat s tím, že některé akce se neoznamují tak dopředu a plánují se klidně z měsíce na měsíc. Každopádně určitě se v dubnu uvidíme na vyhlášení Shopu Roku. Já už vím, kdy bude, a fakt se na to jako vždy těším! 

V květnu určitě nevynechám Reshoper, 15. 5. 2024 PVA Letňany, těším se! 

Kam po letní pauze

Přes léto si dáme klasicky pauzu, teda aspoň z velké části určitě ano. Jako už tradičně budeme září začínat s Shopcampem – komunitní akcí, na které byste neměli chybět, pokud máte co dočinění s e-commerce. 

Tím mám více méně vyčerpáno a vybráno. Ale jak jsem psal výše, určitě to zatím nejsou všechny akce, které se budou konat. Sledujte můj E-commerce kalendář nebo web, kde akce najdete, ať jste v obraze. Zatím je v E-commerce kalendáři v plánu celkem 50 akcí pro rok 2024.

Taky přemýšlím, že Instragam @mitdyl budu mimo Meet&Deal využívat právě pro tyto účely. Co si o tom myslíte? Chcete to i na Instagramu? 

Nějaké e-commerce eventy určitě připravuje taky CzechCrunch, Taste bude mít zase plno Restartů, E-commerce Meetup nebo můžu už zmínit třeba červnový Meet&Deal. Cože?! No, bude toho jako už tradičně prostě hodně a já se nemůžu dočkat, co dalšího nám rok 2024 přinese. 

Vidíme se.

Jsem online

Jsem offline

Cesta k nejrychlejšímu spojení vede tudy.

jajsem@andrekohout.cz

+420 777 774 263

IČO 06115764

 
André Kohout