Tour de e-commerce konference 2023: Kam stopro vyrazit v příštím roce?

Marketing > Tour de e-commerce konference 2023: Kam stopro vyrazit v příštím roce?

Tak jo, jak jsem slíbil, tak taky dělám. Pojďme se podívat na e-commerce akce v nadcházejícím roce trochu více do detailu. Zaměřím se pouze na ty, které za to dle mého stojí a u kterých vím, že na ně budu 100% chtít jít, ať už důvodu zajímavého obsahu, místa nebo samotných účastníků. To ale neznamená, že mě na jiných akcích nepotkáte. Může se vyskytnout ještě něco dalšího, co bude stát za to.

CzechCrunch jede

Kde mě určitě potkáte, budou akce od CzechCrunche. Samozřejmě se spíše zaměřím na ty, kde se bude řešit e-commerce, protože společně s Ecomailem s nimi něco plánujeme. Ale věřím, že se ukážu i na jiných akcích, jako bude pokračování Money Makeru, nebo na jejich speciálech, které plánují na léto. CzechCrunch do akcí pořádně šlápnul a mně se líbí koncept, který tomu nasadili. A také cením hlavně to, že tam vždycky dokážou dostat lidi z oboru, na který jsou akce zaměřené. Výtky a připomínky, které jsem na některé jejich akce měl, se jim podařilo vylepšit, a já věřím, že letos to posunou ještě dál. Už jsem s Láďou měl debatu o tom, jak by to bylo možné posunout ještě trochu dál. První letošní akci nestihnu, protože se ze Srí Lanky vracím až koncem ledna, ale na té další určitě budu! 

Další pravidelné akce, kde mě určitě budete moci v průběhu roku potkat, je série E-commerce Beers, které by se měly konat každý měsíc. Začíná se hned v lednu v kancelářích Legitas, které důvěrně znám, protože jsou jen jedno patro nad našimi kancelářemi v Ecomailu. Když jsem se naposledy bavil s Markem, tak říkal, že mají spoustu nápadů. Takže se určitě máte na co těšit. 

Expanze na Slovensko pokračuje

Taky rozhodně nebudu chybět na akcích, které má v plánu Trust Pay na Slovensku. Vypadá to na několik rooftopů, které mám moc rád. Takže budu milé rád pokračovat v expanzi na Slovensko. 
A z dalších pravidelných akcí se jistě zaměřte na ty Minutové. Ne, že by trvaly jen minutu, ale vždy mají v názvu „Minutové”– deskovky, networking a tak podobně. Další deskovky budou 26. 2. 2023. Jestli se tam chcete podívat, klidně mi napište a já vás tam dostanu. Pokud teda bude ještě místo.

Pojďme to vzít celé pěkně od ledna

Pro pořádek jsem to sestavil chronologicky, jak jednotlivé akce půjdou za sebou. Kromě toho jsem pro vás připravil Google Kalendář, kam jsem všechny zmíněné akce vložil. Můžu vám ho nasdílet a díky tomu budete mít pravidelně aktualizovaný přehled o všech akcích neustále v telefonu nebo počítači (čti v iPhonu nebo v MacBooku). 😅 Stačí, když mi napíšete přes formulář na konci článku.

Začneme hezky v lednu po mém návratu 25. 1. 2023 akcí E-mail Restart, kterou pořádá Taste. My s Ecomailem jsme odborným garantem programu, takže se můžete těšit na skvělé speakery jak z řad našich klientů, tak i z agentur, se kterými spolupracujeme. Není tajemstvím, že se tam objeví například Jakub Malý z agentury Promogen, Ruslan Skopal z Trenýrkarna.cz nebo třeba Jarda Kaucký ze Zootu. Akce už jednou proběhla tenkrát v časech ještě před covidem – sice jsem na ní nebyl, ale teď vím, že to bude stát za to. 

2. 2. 2023 se koná jedna z posledních zastávek DIGI roadshow, kterou má pod taktovkou firma Dáváme. Ta letos pořádala Digifest, což byla sice menší akce, ale potenciál se jí upřít rozhodně nedal. I proto přemýšlím, že se pojedu 2. 2. podívat do Plzně a 3. 2. si to pak hned střihnu i v Praze. 

9. 2. 2023 startuje další Shopmasters, který se letos konal v kancelářích Zásilkovny. Krom tří přednášek se lidem nejvíce líbily mastermindy, kterých bylo celkem šest. Tento koncept si akce bude držet i nadále a vzhledem k tomu, že některé lidi na mastermindy domlouvám já, mohu prozradit, že se máte na co těšit! Tentokrát akce proběhne v kancelářích Shoptetu a to je zatím jediné, co vám prozradím. Na zbytek si budete muset počkat. Nebo ještě vám můžu prozradit, že se to jako první dozvíte z nějakého newsletteru. Ale z jakého? Bude od nás z Ecomailu? Z Shoptetu? Nebo snad od někoho úplně jiného? To uvidíte! 

22. 2. 2023 je datum pro Czech Online Expo, kde jsem byl už minimálně 3x za celou svou kariéru v e-commerce. Akce je to hezká, velká, ale popravdě pro mě už ne zas tak zajímavá. Všechny „stánkaře” většinou už znám a mezi návštěvníky jsou většinou menší e-shopy. Každopádně uvidíme, jaký bude tento ročník. Na chvilku se tam určitě ukážu, protože co vím, budou tam kluci z Trenýrkárny a možná i další velké „ryby”… A ty já rád.

28. 2. 2023 pak startuje další E-commerce Summit, který se koná na Pražském hradě. Letos to byla velmi vydařená akce a naše Ecomail prosecco lounge měla obrovský úspěch. Dokonce můžu tvrdit, že jsem tam uzavřel jednou velkou agenturu, která u nás má několik fakt velkých klientů, takže to i nyní zkusím a uvidím jestli to přinese ovoce. 

Pak to vypadá na pauzu, ale věřím, že březen až duben vyplní E-commerce Beers, Trust Pay E-commerce Conectem nebo třeba Heuréka nějakou akcí. Ta pořádala letos celkem dvě a vím, že bych se znovu moc rád podíval na Shop Roku, Matěji?! Taky věřím, že v akcích bude pokračovat Eshopista. Jen teda doufám, že budou lépe volit místo, aby bylo možné networkovat a poslouchat přednášky a jedno se druhým nerušilo. 

17. 5. 2023 bude probíhat znovu Reshoper a tentokrát už jen pod taktovkou Shoptetu – Jindra by už do toho neměl vůbec zasahovat. Tak uvidíme, jestli půjdou v letošních šlépějích a bude to zase největší e-commerce akce v Čechách. Pokud se tam chystáte, určitě doporučuji krom expa navštívit i konferenci. Stojí to za to! 

V červnu si myslím, že jako každý rok uděláme s Ecomailem párty pro klienty a partnery. Jen možná trochu změníme formát. Chcete tam být? Tak musíte být naším klientem, jste? Napište mi! Nejste? Napište mi

7. 9. 2023 – V září se určitě uvidíme na akci Shopcamp, která jako už tradičně bude probíhat v prostorách FA & FIT ČVUT. Těšit se určitě můžete na nabitý program přednáškami a workshopy a také na skvělý networking. Je to sice menší, komunitní akce, ale to networkingu určitě nebrání. I tady můžete posbírat skvělé kontakty! Stejně jako na posledním ročníku se tam asi ukážu po obědě a budu samozřejmě i na after party!

Je to vše?

To je zatím celý plán, který na rok 2023 mám. Akcí bude určitě daleko víc, ať už je budeme dělat my v Ecomailu, CzechCrunch nebo Trust Pay na Slovensku! Určitě budou probíhat i akce od Forbesu, WebTop100 si to taky nenechá ujít anebo třeba StartUp Disrupt… Bude to určitě nabitý rok! 

Kdybyste váhali, jestli někam jít, nebo ne, tak mi klidně napište a já se o tom s vámi rád pobavím. Přece jen jsem ten, „co je všude!” 

Pokud máte zájem o zmíněný kalendář e-commerce akcí, napište mi přes formulář a já vám ho nasdílím.

Jsem online

Jsem offline

Cesta k nejrychlejšímu spojení vede tudy.

jajsem@andrekohout.cz

+420 777 774 263

IČO 06115764

 
André Kohout