BRAND TALK by Jakub Kantor: Mám 5 značek. Vybudoval jsem brand?

Marketing > BRAND TALK by Jakub Kantor: Mám 5 značek. Vybudoval jsem brand?

Jsou to zhruba tři týdny, co jsem se objevil v podcastu BRAND TALK od Jakuba Kantora – Brand stratéga & architekta. Kuba si zve do svého podcastu inspirující hosty, za kterými vyráží napříč republikou a probírá s nimi branding, marketing, značky a byznys. A přesně tohle všechno a spoustu dalšího jsme společně prošli v prostorech DARK Concept Store, které jsme sdíleli s jednou z mých pěti značek za5dvanáct. Co další značky? A podařilo se mi vybudovat nějaký brand?

Celý podcast včetně bonusu si můžete poslechnout (na YouTube i prohlédnout) na všech dostupných streamovacích platformách.

Od módy k módě

Místo, kde jsme se s Kubou potkali, jsem nevybral náhodně. Jak jsem nakousl v úvodu, prostor obchodu s originální módou DARK Concept Store jsme přes dva roky sdíleli se za5dvanáct – značkou, která zaštiťuje prodej hodinek, doplňků a šperků. Bylo to vlastně místo, kde si pomáhaly dvě značky navzájem. Zatímco někdo by to mohl brát jako konkurenci, my jsme v tom viděli potenciál a skvěle jsme se přes dva roky doplňovali.

U módy jsme zůstali, ale přesunuli jsme se k mé další značce byAndré, která spatřila světlo světa loni na jaře s první kolekcí nekonvenčních triček – kompletně navržených a ušitých v Česku. Proč upoutávka na kolekci triček vypadá jako rapový klip? A jak jsem se dostal jako model na web Trenýrkárny? Všechno se dozvíte v podcastu.

5 značek, desítky projektů a jedno společné

Na otázku, kolik mám vlastně značek, jsem se trochu zarazil a začal počítat. Skončil jsem u číslovky 5: 

  • E-commerce kalendář – Google kalendář s nejzajímavějšími e-commerce akcemi v ČR i za hranicemi
  • Meet&Deal – networkingový event s unikátním a v ČR dosud nevídaným konceptem, který se konal 5. 10. 2023, jak to vypadalo se dozvíte v mém shrnutí!
  • IMBase – databáze 10 000 CZ & SK influencerů s pokročilými, ručně sbíranými daty
  • za5dvanáct – prodej stylových hodinek, doplňků a šperků
  • byAndré – zmiňovaná kolekce triček s originálním střihem

Rozpovídal jsem se hlavně o IMBase. Je to dlouholetý příběh. V influencer marketingu se pohybuji od 2016 – postupem času jsem sbíral data a informace o influencerech, až jsem v jednu chvíli zjistil, že mám databázi 700 influencerů. A to je skvělá příležitost něco z toho vybudovat. Po jednom dlouhém nočním rozhovoru s Jonášem Čumrikem jsem se rozhodl databázi rozjet naplno. Takže zakládám svůj první start-up. Podle mě má tenhle start-up zajímavou budoucnost, i když například expanzi do zahraničí neplánuji. Každý trh s influencery je specifický a na rovinu mi znalost ostatních trhů chybí. To, co funguje u nás, neznamená, že bude fungovat třeba v Polsku. V podcastu se také dozvíte, jak vnímám slovenský nebo polský trh a co dalšího plánuji s IMBase. Získáte navíc tip, jak obejít spolupráce se slovenskými influencery, které by vás stály mnohem víc peněz než tady v Česku.

Vybudoval jsem nějaký brand?

A co já a brand? Za sebe můžu říct, že jsem ještě žádný nevybudoval. Brand pro mě znamená, že máte něco, co každý zná. Všechny mé značky se vlastně točí kolem mojí osoby. Aby bylo jasné, že za tím stojím. Snažím se být všude vidět, účastnit se akcí, postovat na LinkedInu, natáčet videa na Instagram, psát články a tak dále. Je to pro mě něco, na čem musím pracovat pořád a z dlouhodobého hlediska to přináší velmi pozitivní výsledky. 

Samozřejmě to stojí nemálo peněz. Pokud nad něčím takovým uvažujete, počítejte s tím jako se součástí rozpočtu na marketing už od začátku. Mojí hlavní vizitkou je můj web. Jsem si stoprocentně vědom, že se mnou nemůže spolupracovat každý. A proto než mě oslovíte, můžete si prohlédnout můj web nebo sociální sítě a zjistit, jaký jsem. 

Jsem King of Networking

Networking! Část mě, bez které bych nebyl tam, kde jsem, protože (ať si říká, kdo chce, co chce) networking je nezbytnou součástí byznysu všech, kdo to s tím myslí alespoň trochu vážně. 

Nechodím na přednášky, kde se několik hodin jen sedí, protože mě to zkrátka nudí. Občas na nějakou zabloudím, ale najdete mě vždy v předsálí, kde se bavím s lidmi, co to mají stejně jako já. Pokaždé z nějaké takové konverzace vznikne nová myšlenka. Dost často takhle zjistím věci, které se jinde nedozvím. Díky tomu vznikl nápad na moji akci Meet&Deal, která proběhla 5. října v Operu. Určitě mrkněte na web mitdyl.cz a sledujte oficiální Instagram akce

Bonus nakonec: Pokud jste měli možnost zhlédnout některý z podcastů BRAND TALK, jistě víte, že Kuba vždycky přidá bonus. V bonusu se dozvíte, které značky formují mou image, bez kterých nevyjdu z domu a která značka mě dokáže vrátit do dětství.

Taky nezapomeňte mrknout na celý podcast. Ještě jednou díky Kubovi za pozvání.

Jsem online

Jsem offline

Cesta k nejrychlejšímu spojení vede tudy.

jajsem@andrekohout.cz

+420 777 774 263

IČO 06115764

 
André Kohout