Mallorca: Místo, které byste měli jednou za život navštívit

Cestopisy > Mallorca: Místo, které byste měli jednou za život navštívit

Tak jsme strávili týden na Mallorce. A protože mě za prvé baví psát, za druhé vás to baví číst a za třetí mi to pomáhá v SEO, tak jsem tu s dalším cestopisem. Na Mallorcu jsme vyrazili jak jinak než za5dvanáct (čtěte last minute). Co všechno jsme stihli vidět a proč stojí za to i při all inclusive pravidelně opouštět hotel?

Čekání do poslední chvíle se vyplatilo

Po vzoru cesty do Tunisu jsme tuhle dovolenou chtěli zreplikovat a opět to vzít co nejvíc low cost. Proto jsme čekali do poslední chvíle, než jsme zájezd objednali. A opět se to vyplatilo. Tentokrát nás to nevyšlo na 6k na hlavu, ale na 14k. Což v sezóně a ještě k tomu na Mallorcu není vůbec špatná cena. Vlastně je to dost dobrý, protože to odpovídá ceně first minute zájezdu. 

Do Palmy jsme přiletěli ve středu večer. Ubytování jsme měli v Can Picafort, což je sice na druhé straně ostrova, ale ten přejedete za hodinu. Takže jsme kolem půlnoci byli ubytovaní. Protože jsme zase letěli přes cestovku, všechno včetně letenek a transferu z letiště jsme měli zajištěné. Ale pokud neradi létáte s cestovkou, na Skyscanner najdete letenky za dobrou cenu. V hotelu jsme měli samozřejmě all inclusive, tak jsme dostali i o půlnoci najíst.

Can Picafort – pro turisty jako dělané

Ač to tak spousta lidí bere, není vůbec nutné na all inclusive dovolené trávit čas jen v hotelu. V Can Picafort jsou nádherné pláže, kde je to teda v sezóně hlava na hlavě, ale ta čistá voda? To chceš! Párkrát jsem si i říkal, že je ta voda snad čistší než v hotelovém bazénu. Kromě čisté vody se připravte na spoustu ryb, které jsou úplně všude – a lidí se vlastně ani moc nebojí. Když budete mít štěstí, uvidíte taky kraby nebo želvy. 

Can Picafort patří mezi oblíbená turistická letoviska i díky příjemným koupačkám v zálivu Alcúdia. Za zmínku tady stojí procházka po místní promenádě, která v poslední době prošla rekonstrukcí. Promenáda nabízí spoustu míst k odpočinku a navíc ji lemují pláže, z nichž ty zajímavější se nacházejí na severu ve směru na Port d´Alcúdia.

Jednoho dne jsme se šli projít po okolí, došli jsme k místnímu přístavu a šli dál po pláži, až jsme se dostali do „lepší“ čtvrti. Touto cestou dojdete až na pláž pro psy, kde kromě psů a místních není vůbec nikdo, což v sezóně prostě chceš. 

Díky turistům je v Can Picafort spousta možností, kde se stavit na jídlo, kafe nebo drink. Navštívili jsme jich několik, ale doporučení mám jen jedno, a to pizzerii Mamma Mia – naprosto dokonalá pizza. 

Narozeninový výlet lodí

Ve čtvrtek jsme leželi na pláži a přišla za námi mladší holka jménem Jasmine, která nám nabídla výlet lodí. Vzhledem k tomu, že to bylo na mé narozeniny, bylo jasné, že pojedem. Podobnou plavbu nám nabízela i cestovka, ale za 2x takové peníze a nebylo to koncipované jen pro mladé. Takže takhle jsme za 60 EUR na osobu měli 3hodinovou plavbu po jeskyních, zálivech a hezkých plážích s all inclusive drinky a 3 zastávkami na koupání. Wau, bomba! 

V neděli jsme vyrazili do Alcúdia, což je větší město kousek severně od Can Picafort, kde jsou vždy v neděli a v úterý trhy. Ty za nás sice nebyly nic moc, ale nacházejí se ve staré části města se spoustu zachovaných hradeb a kostelů, což bylo nádherné. 

A nezapomeňte, že na Mallorce pěstují olivy, které jsou naprosto boží!

Jsem online

Jsem offline

Cesta k nejrychlejšímu spojení vede tudy.

jajsem@andrekohout.cz

+420 777 774 263

IČO 06115764

 
André Kohout